Cli Mate gör det enkelt.

Tänk dig följande. Det är snöstorm och svinkallt. Efter några timmar tänker du att vädret kommer att vara så här för evigt. Du ägnar hela kvällen åt att rota fram vinterkläder. Snöslungan startar inte. Du ger upp och lägger dig i sängen, tänker på stormen där ute. När du drar upp rullgardinen dagen efter får du en chock. Utanför finns det ingen snö. Det är varmt, torrt och härligt. En skön snubbe går förbi i t-shirt och solbrillor. Han vinkar glatt. Ska du sura och envisas med att åka till jobbet, klädd som en polarutforskare? Självklart inte.
Du anpassar dig. Du agerar utifrån nya omständigheter istället för att reagera för sent på gammal information. Det är precis vad Cli Mate gör för ditt värmesystem. Vi tar bort trögheten. Cli Mate är snubben i solbrillor. Ett steg före. Med Cli Mate gör du livet enklare och får ett jämnare inomhusklimat. Du sparar extremt mycket energi och sänker dina kostnader med tusenlappar varje år. Vinka till din nya polare – Cli Mate.

Vad är Cli Mate?

Cli Mate är en digital prenumerationstjänst som optimerar ditt värmesystem och inomhusklimat. Se det som en liten polare som alltid vet hur ditt hus fungerar och vad det behöver. Cli Mate är nämligen självlärande, självgående och förutseende. Det gör att Cli Mate blir bättre för varje dag som går. Du behöver ingen hårdvara och du behöver inte heller mixtra med din pump för att det ska fungera. Faktum är att du inte behöver bry dig om din värmepump överhuvudtaget. Allt du behöver för att komma igång är en uppkopplad värmepump. I samma stund som Cli Mate får tillgång till din pump kan du se fram emot skönare inomhuskomfort, roligare räkningar och ett mer klimatsmart hem. Det har aldrig varit enklare att ta kontroll över ditt inomhusklimat.

Bli vän med Cli Mate du också!

Hur fungerar Cli Mate?

Cli Mate läser in alla väderparametrar som påverkar ditt hus, inte bara den aktuella utomhustemperaturen. Sol, vind och regn påverkar nämligen också ditt hem. Sådan data hämtar vi direkt från SMHI.

Cli Mate analyserar dessutom historisk väderdata och anpassar sig efter hur ditt hus ser ut, hur det är byggt, var det finns samt en mängd andra saker. Det gör att ditt hus kan ligga steget före. Med Cli Mate får du en knivskarp prognos. Du sparar framförallt mycket energi och många tusenlappar varje år. Dessutom blir ditt hus bättre på att utnyttja solenergi. Din värmepump behöver alltså inte jobba i onödan när solen ligger på. Värmen kommer ju gratis. Istället kan pumpen vara bättre förberedd när vädret ställer om.

Vilka problem löser Cli Mate?

Tänk dig att det är -6°C ute. En krispig och solig vinterdag. Solen gassar på genom dina fönster. Din värmepump börjar fundera på vad som händer och börja sakta men säkert jobba hårt för att värma dig i kalla tider. Helt i onödan visar det sig. Det ska bli milt, men det bryr sig inte din värmepump om. Den bryr sig inte heller om att solen värmer upp din inomhusluft. Alla vattenburna värmesystem som tar värme från berg, jord, luft eller sjö har en inbyggd tröghet. De kickar inte bara igång på fel information, de gör det alldeles för sent.

Din värmepump är förstås inte dum. Tvärtom så bygger din uppvärmning troligtvis på en tekniskt avancerad och driftsäker värmepump. En fin och bra pump helt enkelt. Problemet är att värmepumpar, golvvärmesystem och radiatorer inte talar samma språk. I de flesta fall försöker de inte ens tala med varandra. De är reaktiva när vädret ställer om. De styrs av den aktuella medeltemperaturen utomhus, oftast med hjälp av någon utomhusgivare. Det kan ta ett helt dygn för ditt värmesystem att ställa om. Moment 22. Limbo. Ja, du fattar grejen.
Resultatet blir ett svajigt inomhusklimat. Ibland är det för kallt, ibland är det för varmt, men det är aldrig precis så som du vill ha det. Du slösar praktiskt taget bort energi som du kunde ha dragit nytta av istället. Räkningarna blir dessutom höga och du måste pilla på pumpen för att komma i fas. Men det går inte komma ikapp när man hela tiden ligger på efterkälken, eller hur? Cli Mate löser alla dessa problem på ett sömlöst och smart sätt i molnet.

Just nu fungerar Cli Mate med NIBEs uppkopplade pumpar och NIBE Uplink. Inom kort kan du använda Cli Mate på alla typer av uppkopplade pumpar. Sajna upp dig på vår väntlista, så får du reda på när det är din tur att få en ny kompis.

Sajna upp dig.

Använd Google för att skapa ett konto.